CV Monteur Bladel

headerb

Een ventilatorprobleem bij een Vaillant cv-ketel in de Kerkstraat in Bladel

Als cv monteur bij De Jong Verwarming kom ik regelmatig bij klanten thuis om hun cv-ketel te repareren of te vervangen. Laatst werd ik opgeroepen om een probleem op te lossen bij een klant in de straat “Kerkstraat” in Bladel. De klant had een A-merk cv-ketel, namelijk een Vaillant, die niet meer goed werkte.

Het probleem dat de klant meldde, was dat de cv-ketel vaak uitviel en niet meer automatisch aanging. Na een grondige inspectie van de cv-ketel, kwam ik erachter dat de ventilator niet meer goed werkte. Hierdoor werd de cv-ketel niet voldoende belucht en viel deze steeds uit. Ik heb de ventilator vervangen door een nieuw onderdeel en de cv-ketel opnieuw afgesteld. Nu werkt de cv-ketel weer zoals het hoort en gaat deze niet meer uit.

Regelmatig onderhoud voorkomt problemen

Om dergelijke problemen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel te laten uitvoeren. Bij De Jong Verwarming bieden wij verschillende service- en onderhoudscontracten aan, waarbij wij uw cv-ketel jaarlijks onderhouden en controleren op eventuele problemen. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw cv-ketel altijd goed werkt en kunt u onnodige kosten en problemen voorkomen.

Over Bladel

Bladel is een mooie gemeente gelegen in de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Bladelse Markt en de St. Petruskerk. Als cv-ketel monteur in Bladel kom ik regelmatig bij klanten thuis om problemen op te lossen en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en om de stad en haar omgeving beter te leren kennen.

In deze blog wil ik graag een recente klus met jullie delen waarbij ik een probleem heb opgelost met een cv-ketel van het merk Nefit. De klus vond plaats in de straat Boslaan in Bladel.

Het probleem

De klant had gemerkt dat de radiatoren niet meer opwarmden en dat de druk op de ketel laag was. Ik heb eerst gekeken of er sprake was van een lekkage, maar kon geen lekkages vinden. Vervolgens heb ik de druk van de ketel weer op peil gebracht en de ketel opnieuw opgestart. Ik zag toen dat er wel water uit de ketel kwam, maar dat dit niet warm werd. Ik vermoedde daarom dat er sprake was van een probleem met de warmtewisselaar.

Oplossing

Om te controleren of het probleem inderdaad bij de warmtewisselaar lag, heb ik deze gedemonteerd. Ik zag toen dat er sprake was van kalkaanslag in de warmtewisselaar. Dit kan ervoor zorgen dat het water niet meer goed kan circuleren, wat verklaarde waarom het water niet meer warm werd.

Ik heb de warmtewisselaar grondig gereinigd en daarna teruggeplaatst. Vervolgens heb ik de ketel opnieuw opgestart en getest. Ik zag toen dat de radiatoren weer warm werden en dat de druk op de ketel ook weer normaal was.

Advies voor de toekomst

Om dit probleem in de toekomst te voorkomen, raad ik aan om de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Dit kan ervoor zorgen dat kalkaanslag tijdig wordt opgemerkt en dat de warmtewisselaar tijdig kan worden gereinigd. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de druk van de ketel te controleren, zodat eventuele problemen tijdig kunnen worden opgemerkt en verholpen.

In de omgeving van de Boslaan in Bladel heb ik gemerkt dat er relatief veel bomen staan. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of er sprake is van verstoppingen in de luchttoevoer en of er geen bladeren in de ventilatiekanalen zijn terechtgekomen. Dit kan namelijk leiden tot problemen met de werking van de ketel.

Als ervaren cv-ketel monteur in Bladel ben ik altijd beschikbaar om u te helpen bij problemen met uw cv-ketel. Of het nu gaat om het repareren van een storing of om het vervangen van een oude cv-installatie, ik sta voor u klaar. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.